mag. Irena Hacin Kölner, odvetnica – specialistka civilnega in gospodarskega prava

Odvetnica Irena Hacin Kölner je z odliko diplomirala na Pravni fakulteti v Ljubljani leta 2002, pravniški državni izpit je opravila v letu 2005. V odvetništvu je začela delati takoj po diplomi, od leta 2010 dela kot odvetnica.

Deluje na področju civilnega, gospodarskega, delovnega, upravnega in izvršilnega prava. V letu 2011 je pričela z delom v svoji odvetniški pisarni v Ljubljani, ki jo je v juliju 2013 preselila v Poslovno cono Žeje pri Komendi, kjer deluje še danes. Zavzema se za mirno reševanje sporov, ki ljudem na dolgi rok prinaša največje zadovoljstvo. Odvetnica je članica Odvetniške zbornice Slovenije (www.odv-zb.si). V letu 2012 je pridobila naziv mediatorka in je akreditirana mediatorka pri Evropskem centru za reševanje sporov (ECDR) v Ljubljani in članica Društva mediatorjev Slovenije. V letu 2021 ji je bil podeljen naziv odvetnice specialistke civilnega in gospodarskega prava. 

Odvetnica nadaljuje s strokovnim izpopolnjevanjem. V letu 2016 je na ljubljanski pravni fakulteti uspešno zaključila podiplomsko izobraževanje (predbolonjsko) z zagovorom magistrske naloge “Pravni položaj dediča”. Občasno objavlja v domači pravni literaturi, mesečno pa je več let v lokalnem glasilu Občine Komenda Aplenca odgovarjala na pravna vprašanja bralcev, ki so objavljena tudi v zavihku Pravni nasveti.

Pri delu jo vodi predanost vsakemu posameznemu primeru.

 

/Foto: Tania Mendillo/