Pogoji uporabe

Ekipa kolner-odvetnik.si se trudi zagotavljati točne in najnovejše podatke, vendar opozarja uporabnike spletnega mesta, da so vsebine informativnega značaja, saj je vsak primer poglavje zase, zato ne jamči in ne prevzema nobene odgovornosti za njihovo točnost kot tudi ne celovitost.

Urednik spletnega mesta ali katera koli druga oseba, ki je sodelovala pri nastanku ali izdelavi spletnega mesta, ni odgovorna za občasno nedelovanje spletnega mesta, za morebitno netočnost informacij in tudi ne morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij.

Kolner-odvetnik.si želi uporabnikom ponuditi kvalitetne informacije. V kolikor bi pri doseganju tega cilja neupravičeno posegli v vaše pravice prosimo, da nas na to opozorite na irena.hacin@kolner-odvetnik.si.

Ker obstajajo na spletnem mestu določene povezave na druga spletna mesta nad katerimi nimamo nadzora zanje ne jamčimo in ne posredujemo pritožb glede točnosti vsebin katere koli spletne strani, za katere nudimo povezavo ali referenco.

Ekipa kolner-odvetnik.si si pridržuje pravico, da kadarkoli in kakorkoli delno ali v celoti spremeni, doda ali odstrani objavljene vsebine, ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila.

Avtomatizirano zajemanje podatkov s strani kolner-odvetnik.si je prepovedano.

Piškotki

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletno mesto, ki ga obiščete, pošlje brskalniku. Spletno mesto si lahko z njim zapomni podatke o vašem obisku, na primer izbrani jezik in druge nastavitve. Tako je lahko vaš naslednji obisk istega mesta bolj uporaben in lažji. Piškotki imajo pomembno vlogo. Uporaba spleta bi bila brez njih znatno manj prijetna.

V letu 2013 je pričel veljati Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), ki prinaša nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje ali dostop do informacij na spletnih straneh. Naša spletna stran uporablja piškotke. Poleg piškotkov nujno potrebnih za delovanje spletne strani uporabljamo tudi skripti Google Analytics in FaceBook Connect, ki uporabljata piškotke. Lahko izbrišete ali blokirate vse piškotke te spletne strani, toda potem nekateri deli strani ne bodo delovali.

Piškotke uporabljamo za to, da štejemo, koliko obiskov ima naša spletna stran in da vam omogočimo, da lahko vsebino naših spletnih strani hitreje delite z vašim Facebook računom. Seznam piškotkov, ki jih uporablja naša spletna stran:

 • PHPSESSID:
  veljavnost: do konca seje (ko odidete na drugo spletno stran oz. ko zaprete brskalnik),
  opis: ta piškotek ne shranjuje nobenih osebnih podatkov in je nujno potreben za nemoteno prehajanje med spletnimi stranmi.;
 • uporabaPiskotkov:
  veljavnost: eno leto,
  opis: ta piškotek ne shranjuje nobenih osebnih podatkov in je nujno potreben, da si bomo lahko zapomnili vaše preference glede piškotkov;
 • _utma, _utmb, _utmc in _utmz:
  veljavnost: do dve leti,
  opis: s pomočjo teh piškotkov lahko preko Google Analytics štejemo, koliko obiskov ima naša spletna stran brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev.

Možnost upravljanja piškotkov v brskalniku

Nekateri uporabniki ne želijo uporabljati piškotkov, zato večina brskalnikov ponuja možnost upravljanja piškotkov, kot vam ustreza. V nekaterih brskalnikih lahko nastavite pravila za upravljanje piškotkov za vsako posamezno spletno mesto, zato da imate natančnejši nadzor nad svojo zasebnostjo. Tako lahko onemogočite piškotke z vseh spletnih mest razen piškotkov, ki jim zaupate.